For brukere av GPS

 
    N61º 53,305'
 E009º 29,256'


 

 

      Pascal Blockx

 

      

 

 

 

Historikk


 

Rondane Haukliseter Fjellhotell har en lang ferdstid som tilbyder av ferieopplevelser i Høvringen og Rondane.
Her ser du noen bilder fra årene som har gått.


1933

1953

1959

Yngstesønnen Thor Laurgård, født 1902 begynte på Nystugu-sætra som tidligere tilhørte Laurgård. Det var han som bygde opp det som ble kalt Hauklisæter pensjonat. Thor ble senere gift med Borghild Øyberg fra Kåja nær Selsvatnet, og de fikk datteren Mari født 1940. Faren til Borghild kom fra den kjente gården Øyberget i Nordberg, Skjåk.

Hauklisæter pensjonat, eller Haukli som det for det meste ble kalt, var først og fremst en typisk mann- og konedrift. Det var alltid et hardkjør for å få alt i stand til sesongene.

Det første huset var i den vanlige stilen, sånn som mange ble bygd fremover på 1920 og 1930-tallet. På vinterstid bodde familien i huset sitt nede i bygda. Likevel ble det etter hvert til at oppholdet på Høvringen ble lengre, fra tidlig vår til sent på høsten. På 1960-tallet vokste familien på Haukli, som da hadde blitt et helårshjem. Datter Mari ble gift med Per Lyftingsmo, født 1935 fra Lesja. Foreldrene hans var Olga og Johan Lyftingsmo. Mari og Per fikk barna Tore f. 1963, Berit 1965, Elin 1966 og Geir 1973.

I siste halvdel av 1960-tallet gjorde familien et storløft på eiendommen. Et nytt hovedbygg ble reist ved siden av det gamle som det første i millionklassen på Høvringen. Det var en frisk satsing, og bygget stod ferdig i 1968.

Haukli har en vakker og selvstendig posisjon i hellingen opp mot høgda sør for Høvringsåa. Aller vakrest er det når kveldssola fyller hus og fjell. I steinbruddet litt innenfor Haukli kan man studere lagdelingen i fjellgrunnen, slik den er i hele Rondane. En gang i en fjern fortid ble dette avleiret på havbunnen. Ved bare et steinkast unna Haukli finner man stadig nye, originale detaljer å se på i den vakre naturen.

Den dag i dag er det eldstesønnen til Mari og Per, Tore Lyftingsmo som har overtatt driften av hotellet. På begynnelsen av 2000-tallet ble navnet endret til Rondane Haukliseter Fjellhotell, både for en mer moderne tilnærming, men også for å formidle det faktum at hotellet ligger i umiddelbar nærhet til Rondane Nasjonalpark. Tore har hatt et stort fokus på restaurering og oppussing av både hotell og hytter. I tillegg har han også gjort det mulig for campingturister å nyte Høvringen og Rondanes vakre natur. Rondane Haukliseter Fjellhotell  |  Høvringen  |  2673 Høvringen  |  Tlf: 61 23 37 17 | Mob: 90 62 41 95 

post@rondane.com

facebook.com/Rondanefjellhotell